Десетте най-скъпи домашни животни

Снимка: pixabay.com

Хората обичат животните и често приемат кучета и котки като един от членовете на семейството. Кои обаче са най-необичайните домашни животни и защо те са сред най-скъпите любимци, обяснява „Форбс“.

Бенгалска котка

Тя е смес от късокосместа черна котка и азиатски леопард. За да се появи чистокръвна бенгалска котка, трябва да се смесва кръвта на 5 поколения. Цената й е около  $3000.

Японски макак

На девето място е японският макак. Той може да доживее до 30 години, като ще ви осигури компания през един доста дълъг период. Лошото е, че трябва да се гледа в голяма клетка. Доброто е, че може да бъде изведен на разходка, но му трябва спецеален повод, за да не избяга. Струва около $3500.

Кралски питон

Кралски питон с ивици на гърба, разположени паралелно, струва $7500. Питоните живеят до 30 години, спокойни са, не са отровни и изглеждат доста ефектно.

Капуцин

Капуцинът и камилата заемат 7 и 6 място в класацията, като цената им е по $10 000. Капуцините са мили, активни, забавни и умни животни.

Камила

$10 000 трябва да платите, за да станете щастлив собственик на камила. Отделно струват транспортът, лицензът и другите необходими документи. Не забравяйте да осигурите на камилата и 80 дка площ, на която да живее.

 Хиацинтов ара

Хиацинтовият ара е най-големият летящ папагал, размахът на крилата му достига до метър. Ара са много силни пернати, затова трябва да се държат в много здрава клетка. Птицата струва $11 000.

Черен какаду

На четвърто място е друг вид папагал – черен какаду. Може да бъде закупен за $16 000. Но сумата нараства доста, защото папагалът се храни със специална храна – орехи, плодове, заланчуци и зърнени храни.

Савана

Третото място е за савана – порода котка – хибрид от домашна котка и африкански сервал. Тя изглежда доста ефектно и е считана за много по-умна от останалите котки. Има шоколадова, сребриста или златиста окраска и струва $22 000.

 Шимпанзе

Второто място е за шимпанзето, което е застрашено от изчезване в природата. То обаче се чувства доста добре и в домовете на хората. Благодарение на високия си интелект може да бъде отличен компаньон. Но ако го раздразните, може да бъде и агресивно. Пазарната му цена е $65 000.

Бял лъв

С цената си от $140 000 белият лъв заема първото място в класацията на най-скъпи животни. В природата хищникът е изключително рядък и най-често се среща в зоопарка. В началото той се отглежда като обикновена котка. След това обаче му трябват специални условия.