Стресът, наднорменото тегло и цигарите са най-големият убиец на либидото

либидо

Пикът на сексуалната активност при мъжа идва по-рано, отколкото при жената. След 30-тата година при силния пол настъпва по-внимателен подбор на партньорките след натрупания опит и пренаситеност от разнообразието.

Докато на тази възраст жените започват да харесват сексуалните игри и да чувстват по-голяма разкрепостеност

Случват се обаче и здравословни засечки, които се отразяват върху сексуалната активност на силния пол. Непрекъснатите или честите стресови моменти и психологическият натиск потискат либидото.

Освен това излишното тегло и нарушенията в обмяната на веществата също убиват сексуалното желание. В този случай правилното лечение и консултации при специалист лесно могат да поправят нещата.

Сексуалният мерак пада много силно от пушенето

Просто никотинът „лъже“ мозъчните центрове, които отговарят за удоволствието. Изпушвайки цигара, мъжът се успокоява и получава макар и минимално, но удоволствие. И то съответно може да замени сексуалната наслада.

Ниският тестостерон също влияе на активността в спалнята. Правилното хранене може да повиши либидо и да засили потенцията.

Така че много е важно своевременно да се обръща внимание на сексуалните проблеми и да се прави така, че сексуалният живот да бъде пълноценен.

И накрая, за ерекцията на мъжкото либидо много голяма роля може да изиграе психологическата подкрепа от страна на „слабия пол“ – и не само между чаршафите.