Уникална изложба показва човешкото тяло, както никога не сте си го представяли – ГАЛЕРИЯ

човешкото тяло

Уникална изложба показва човешкото тяло по начин, по който никога не сте си го представяли.

Тя е изработена по идея на анатома д-р Гюнтер вон Хагенс и демонстрира чудесата на физиката ни през всички етапи от живота.

Образователната експозиция се нарича „Цикъла на живота“ и показва как се развива човешкото тяло, колко уязвимо може да е то при стрес и болести и колко силно е то, когато сме в пика на живота и здравето си.

Тази изложба ще промени начина, по който гледате на тялото си

Всички модели са изработени по уникален пластичен метод, като отделните състояния са плод на дългогодишни изследвания на д-р вон Хагенс.

Всъщност ще бъдете изненадани, че всички показани модели са истински.

Телата са част от донорска програма, върху която учения работи от 1977-ма година. Той е създал свой изследователски институт, на който до сега тленните си останки са дарили 1000 души, чиито тела са трансформирани в експозиционни модели.

Други 13 хиляди човека са изявили желание след смъртта си да не бъдат погребвани или изгаряни, а телата им да бъдат предоставени на института на д-р вон Хагенс.

Пластлинирането е процес, използван в анатомията за запазване на телата или части от тялото.

Течностите и мазнините се заменят с определени пластмаси, с което се постигат тъкани, които могат да бъдат докоснати, не миришат и не се разпадат. Тези екземпляри позволяват проучването или изследването на човешкото тяло.

Още от научните изследвания разгледайте в галерията: